Potpisan je Protokol o poslovnoj saradnji između ZSV i DDOR

27. 11. 2014.

Zadružni savez Vojvodine i „DDOR-a“ Novi Sad su potpisati Protokol o poslovnoj saradnji, 26.11.2014. godine, u Novom Sadu, u prostorijama Zadružnog saveza Vojvodine. Ispred Zadružnog saveza Vojvodine Protokol je potpisao predsednik Saveza Radislav Jovanov, a ispred DDOR-a protokol je potpisao pomoćnik generalnog direktora za prodaju i marketing, Maurizio Valla.
Protokolom o poslovnoj saradnji uspostavlja se međusobna poslovna saradnja u oblasti osiguranja poljoprivredne proizvodnje koja obuhvata osiguranje useva i plodova i osiguranje životinja u svojini zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednih proizvođača.
Ciljevi saradnje između Zadružnog saveza Vojvodine i DDOR-a su usmereni ka povećanju nivoa zaštite poljoprivredne proizvodnje kroz porast korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi, a uz obezbeđenje najpovoljnijih ponuda osiguranja za zemljoradničke zadruge i njihove zadrugare i kooperante – kao ugovarače osiguranja.
Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov u uvodnom govoru je istakao da se objedinjavanjem tražnje članica Saveza za usluge osiguranja u poljoprivredi, stiču uslovi da se zadružnom sektoru ponude kvalitetni i konkurentni uslovi osiguranja, koji će biti bolji od aktuelnih uslova osiguranja na tržištu, što upravo očekujemo od DDOR-a. Naglasio je da je povećanje korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi kod proizvođača od velikog značaja i za zemljoradničke zadruge, koje ugovaraju poljoprivrednu proizvodnju sa njima jer pored proizvođača, negativne efekte izostanka prinosa ili smanjenog prinosa u proizvodnji jednako snosi i zadruga. Cilj je da se zajednički utiče na povećanje stepena edukacije i kulture osiguranja u poljoprivredi, čiji značaj se vidi i kroz dugogodišnju praksu države u subvencionisanju troškova osiguranja u poljoprivredi, koju Savez podržava.
Pomoćnik Generalnog direktora za prodaju i marketing DDOR-a Novi Sad Maurizio Vala istakao je u uvodnom govoru da je najveći benefit od uspostavljanja saradnje sa Zadružnim savezom Vojvodine to što će poljoprivredni proizvođači na neposredan i lak način dobiti sve potrebne informacije, kao i najpovoljnije i najkonkurentnije ponude za osiguranje, sa ciljem povećanja korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi.
Predstavnici DDOR-a i Zadružnog saveza Vojvodine očekuju da će realizacijom potpisanog Protokola dati svoj doprinos sigurnosti poljoprivredne proizvodnje u zemljoradničkim zadrugama i kod poljoprivrednika, te da će u bliskoj budućnosti najveću korist od saradnje između DDOR-a i Zadružnog saveza Vojvodine imati zemljoradničke zadruge i poljoprivredni proizvođači.

Arhiva