Regionalni sastanak zemljoradničkih zadruga u Kovačici u organizaciji ZSV i DDOR

10. 03. 2017.

Nakon regionalnih sastanaka u Novom Sadu i u Somboru, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i DDOR-a održan je 10.03.2017. godine regionalni sastanak predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika u Kovačici, u prostorijama J.P. “Relax” Kovačica.
Prisutnim predstavnicima zadruga i poljoprivrednicima su se uvodnim govorima obratili predstavnici organizatora sastanka, i to: Slobodan Plavšić, zamenik regionalnog direktora filijale DDOR-a, Maurizio Valla, izvršni direktor DDOR-a, Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, i predstavnici Opštine Kovačica. U uvodnim govorima istaknut je značaj povećanja sigurnosti u poljoprivrednoj proizvodnji zadruga i zadrugara, kroz povećanje osiguranja u poljoprivredi.
Nakon uvodnih govora, ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, prisutnima se obratio Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, pri čemu je predstavio set mera pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zatim su prezentovani i programi rada i konkursi pokrajinskih fondova. i to: Razvojnog fonda AP Vojvodine i Garancijskog fonda AP Vojvodine.
Na sastanku je kroz kratke filmove dat prikaz značaja i efekata osiguranja poljoprivredne proizvodnje od strane DDOR-a, i održano je stručno predavanje prof. dr Zorana Keserovića, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Prisutnima su se predstavili i poslovni partneri DDOR-a i Saveza, i to: “Biosense institut” Novi Sad, “Ecoagri Serbia” Bela Crkva, Muzej pivarstva Đorđe Vajfert, i ADECO Novi Sad.
Sastanku je prisustvoalo oko 70 učesnika, od kojih su najveći broj činili predstavnici zemljoradničkih zadruga, pri čemu je skup bio izuzetno dobro medijski propraćen.

Arhiva