Održan je stručni skup u organizaciji Zemljoradničke zadruge „Sloga“ Krajišnik

16. 10. 2017.

U organizaciji Zemljoradničke zadruge „Sloga“ Krajišnik održan je stručni skup pod nazivom: „KRAJIŠNIK- NOVI POČETAK“ – Selo, izvor života – Istina ili zabluda. Skup je održan u Krajišniku, dana 16.oktobra 2017. godine.
Na stručnom skupu je prezentovana studija: „Selo izvor života“ od strane Zorana Jerkovića, predsednika upravnog odbora ZZ „Sloga“ Krajišnik, kroz koju su predstavljeni mogući pravci daljeg razvoja ove reorganizovane zadruge. Opisani su potencijali sela za obavljanje intenzivnih vrsta poljoprivredne proizvodnje, zatim, organske proizvodnje, razvoja seoskog turizma, i drugih oblasti koje bi aktivirale mlade ljude i sve radno sposobne članove domaćinstava koji obavljaju poljoprivrednu delatnost.
Stručni skup je održan u formi okruglog stola, sa aktivnim učešćem: predstavnika zadruge, Radislava Jovanova, predsednika Zadružnog saveza Vojvodine i Jelene Nestorov Bizonj, sekretara Zadružnog saveza Vojvodine, akademika Dragana Škorića, prof. dr Zorana Keserovića sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Mladena Petkovića pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, predsednika Opštine Sečaj i Srednje-Banatskog okruga, kao i mladih poljoprivrednika iz Krajišnika i okoline. Podržane su iznete ideje kroz predstavljanje studije „Selo izvor života“, pri čemu je od strane svih prisutnih iskazana namera za pružanjem podrške zadruzi u realizaciji iznetih planova. Skup je bio izuzetno kvalitetno medijski propraćen.

Arhiva