Održan je regionalni sastanak zemljoradničkih zadruga u organizaciji DDOR-a i Zadružnog saveza Vojvodine u Novom Sadu

23. 02. 2018.

Zadružni savez Vojvodine i DDOR Novi Sad i ove godine nastavljaju višegodišnju saradnju u zajedničkoj organizaciji regionalnih sastanaka predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika u Vojvodini. Prvi regionalni sastanak u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i DDOR-a održan je u petak, 23.02.2018. godine u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu.
Na početku sastanka, prisutnima su se uvodnim govorima prvo obratili predstavnici organizatora sastanka, i to: dr Giorgio Marcehegiani, predsednik izvršnog odbora DDOR-a i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, zatim su reč dobili akademik Dragan Škorić i mr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. U uvodnim govorima istaknuto je da se ova višegodišnja saradnja između DDOR-a i Saveza, sprovodi sa ciljem zajedničkog podizanja svesti kod zadrugara i poljoprivrednika o značaju povećanja sigurnosti u poljoprivrednoj proizvodnji.
U nastavku sastanka prisutnima se obratio Goran Ivanović, regionalni direktor DDOR-a, koji je kroz svoje izlaganje istakao značaj širenja kulture osiguranja u poljoprivredi, zatim Živan Perišić, regionalni menadžer maloprodaje NIS-a, koji je naveo opšte uslove i pogodnosti koje pruža NIS Agro kartica.
Na skupu su bili i Goran Savić, direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine, Aleksandar Bogdanović, direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, gde su prisutnima predstavili dostupna pokrajinska sredstva za podsticanje razvoja poljoprivrede za 2018. godinu.
Regionalnom sastanku u Novom Sadu prisustvovalo je više od 100 predstavnika zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednika, uz izuzetno dobru medijsku propraćenost sastanka.

Arhiva